over Miep

In 1992 ben ik schilderlessen gaan volgen bij verschillende kunstenaars en heb ik meegedaan aan allerlei mooie groepsexposities.

In 2007 had ik mijn eerste solo-expositie in bibliotheek de Brenthof in Sint-Michielsgestel wat meteen een groot succes was.

Door het schilderen vanuit mijn geloofsbeleving ben ik steeds meer de nadruk gaan leggen op het uitbeelden. Als eerste schilderde ik het Maria-drieluik, daarna de 15 Kruisweg Staties. Deze werden geƫxposeerd in de St. Lambertuskerk in Gemonde. Het was mooi om in kleine blokken van 3 a 5 schilderijen het leven van Jezus uit te beelden.

Door mijn werk te exposeren had ik mooie gesprekken met bezoekers en dat gaf mij steeds weer inspiratie voor nieuw werk. Met mijn deelname aan de Atelierroute in Sint-Michielsgestel had ik in 2013 en 2019 de gelegenheid om bezoekers hier thuis te ontvangen en daarbij uitleg te geven over mijn schilderijen.

Ik vind het belangrijk om vooral mijn religieuze schilderijen met anderen te delen, om zo het verhaal van Jezus levend te houden en door te geven.

Met vriendelijke groet,

Miep.